Hatay Büyükşehir TV
Reklam

Hambolat, tedbiri elden bırakmıyor

Hambolat, tedbiri elden bırakmıyor
Bu haber 03 Kasım 2020 - 8:37 'de eklendi.

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs sürecinde Hatay’ın takım kaptanı ve sağlık teşkilatının başında olan Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, yaklaşan kış ayları öncesinde tedbiri elden bırakmıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde Hatay’da çalışmalarını Hatay Valisi Rahmi Doğan koordinesinde sürdüren Hambolat, sık sık vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Kış aylarında vaka sayılarının arttığını, bu sebeple gerekli olan maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizen Hambolat, sağlık çalışanlarına da konuyla ilgili gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını ve sağlık camiasının sıkı kenetlenmesiyle Hatay’da vaka sayılarının minimumda tutulmasını amaçlıyor. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz tüm çabalarımız vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile asgari seviyede tutulmuştur, şimdi ise kış ayına adım atmış bulunuyoruz bu bağlamda tedbirleri daha sıkı tutarak bu hastalığın önüne geçebiliriz. Biz sağlık çalışanlarımız ile tüm tedbirleri alsakta bize yardımcı olacak en büyük unsur vatandaşlarımızın MASKE+MESAFE+TEMİZLİK kurallarına uyması ile başarmamız daha da etken olacaktır. Özellikle altı çizilen konu ise artış mevcut tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de
özellikle Kırıkhan, Antakya, Defne, Reyhanlı ve İskenderun ilçelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızı daha dikkatli olmalarını ancak panik yapmadan tedbir almalarını istiyorum ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA’DAN UYARILAR YAPILIYOR

Bu yılın Mart ayında başlayan koronavirüsün ikinci dalgasının etkilerinin en az seviyede hissedilmesi ve gereken önlemlerin alınması konusunda çalışmalarını titizlikle sürdüren Hambolat, sık sık bir araya geldiği Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya Hatay ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuyor.

HAMBOLAT: TÜM VATANDAŞLARIMIZ ÖNLEM ALMALIDIR

İlin yetkilileriyle gerçekleştirilen maske denetimlerinin başarılı sonuç verdiğini belirten Hambolat, “Vatandaşlarımıza sık sık uyarılarda bulunuyoruz. Gerek sosyal medyadan, gerekse de denetimler gerçekleştirerek vatandaşlarımızın dikkatini çekiyor, gerekli önlemlerin alınmasını sağlıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz sağlıkçılarımızın istediği tüm önlemlerin alınması ve koronavirüs ile ilgili konulan yasaklara uyulmasıdır. Toplu alanlarda mesafeyi arttırmalıyız. Maske takmadan dışarıya çıkmamalı, ellerimizi ve yüzümüzü sık sık yıkamalı, dezenfektan kullanımını ihmal etmemeliyiz. Kıyafetlerimizi sık sık yıkamalı ve yiyeceklerin hijyenine de azami özen göstermeliyiz. Kış aylarında hastalığın artmaması için şimdiden önlem almalıyız. Tüm vatandaşlarımızı dikkatli olmaya ve önlem almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA