Hatay Büyükşehir TV
Reklam
Cengiz YILDIZ

AYKOME.. (Büyük Şehir Belediyelerinde ALT YAPI KOORDİNASYON MERKEZİ) VE HATSU..

AYKOME.. (Büyük Şehir Belediyelerinde ALT YAPI KOORDİNASYON MERKEZİ) VE HATSU..
Bu haber 08 Mayıs 2022 - 7:31 'de eklendi.

Evet bugün anlamı Kent Entegre yazılım sistemi olan AYKOME adlı birimden bahsedeceğim.
Ayrıca Hatsu… Yani Hatay Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğünden..
Aslında Aykome Büyükşehirdeki Altı yapıdan ve benzer Hatsu Su ve Kanalizasyon işlerinden o da altı yapıdan sorumlu önemli görevleri icra etmeleri beklenen kuruluşlar…
Yani Büyükşehir belediyelerinde ki Altyapı Koordinasyon merkezlerinin görevlerinin yerine getirilmesi, takip edilmesi ve sorgulaması için geliştirilmiş bir uygulamadan bahsedeceğim.
Tabii AYKOME birimi, Büyükşehir BELEDİYELERİNDE, ALTYAPI YATIRIMI yapan kurumlarla ilçe ve ilk kademe belediyelerinin hazırlamış oldukları Önümüzdeki dönemle alakalı Programlarını, planlarını ilgili yılın Eylül sonuna kadar Altyapı Koordinasyon birimine iletirler, Yani AYKOME’YE iletirler.
Şahsım hem bir vatandaş, hem de geçmişte Hatay Büyükşehir Belediyesinde büyükşehir plan bütçe ve denetim komisyon Başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak AYKOME adındaki Alt Yapı Koordinasyon Merkezinin görevini, kamu menfaati, şehrin konforu adına yeterince yapmadığı yönündeki görüş ve kanaatim kesinleşmiş durumdadır. Samimiyetle tüm sözlü ve yazılı uyarılara rağmen…
Altyapı programın hazırlanmasında ve bu çalışmaların planlamaların programların kesinleştirilmesinde üst Yapı yani AYKOME biriminin, bu çalışmaları yani (kazı, alt yapı vb. konular) koordinasyonu sağlamak gibi çok çok önemli bir görevi vardır.
Bu programlar (kazı, alt yapı talepleri, planlaması) kesinleştiği zaman da kurum ve kuruluşların bu programları ortak programa alınır. Bu şekilde hareket edildiğinde; hem bütçenin çarçur edilmesinin önüne geçilir, hem zaman kaybının önüne geçiyor hem de milletin yaşam konforunun, standartlarının yok olmasının önüne geçilir.
Örneğin; O şehrin vatandaşı kazı izni alabilmek için Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü’ne gelerek dilekçesini doldurur, yapacağı kazı yapacağı binayı ve kazının güzergâhını gösteren Bilgisayar ortamında gösteren bir kroki verilir ve bunlarla ilgili altyapı Kuruluşlarına işletmek üzere gönderilir.
Sıkıntı da burada başlıyor ya!. Kurum ve kuruluşlar arasında dengeyi, ahengi sağlayacak olan adı üstünde koordineyi sağlayacak olan AYKOME maalesef üzülerek belirtmeliyim ki, görevini yapmıyor ve hakkıyla yapamadığını hep beraber en küçük bir yağmurda, kar tipi gibi durumda, bu işlerin üstesinden gelemediğinden rahatlıkla anlayabiliyoruz.
Bunun en büyük göstergesi yakın zamanda, 13 yıldır altyapı çalışmalarına yatırım yaptığını iddia eden Büyükşehir Belediye Başkanını ve ekibinin, Her zamanki gibi bir günlük yağmura  teslim olmasından hep beraber anladık.. Yazık!!!
Asli vazifelerden çok hayali ve fantezi, tribünlere oynayan, algılarla hizmet yapma anlayışı..
Hâlbuki ki; Alt yapısı tamamlanmamış bir şehrin öncelikleri varken, EXPO 2021 gibi aciliyeti olmayan, anlamsız ve tüyü bitmemiş yetimin hakkının berhava edildiği, fayda maliyet analizinde, sonuç itibariyle sınıfta kalınmış, öz kaynakların azalmasına neden olmuş, zamansız projeler! Bu tip daha sonrasında yapılması daha uygun olacak haya projeler yerine, ACİL EYLEM PLANI gereği önceliği olan projelere yer verilse, AYKOME, UKOME ve HATSU yani Su ve Kanalizasyon işleri birimleri vb koordine merkezlerini hakkıyla çalıştırılırsa, yollara, dere ıslahına, trafik keşmekeşine, battı çıktılara, sebze meyve hali gibi asırlık ahı gitmiş vahı kalmış, işlevini yitirmiş yerlere, özetle halkın beklentilerine cevap verebilecek gerçekçi PROJELERE kafa yorulsa daha isabetli ve hakkaniyetli olmaz mı ?.. . Ama hey hat!
Ben bildim bileli esnafımızın ekmek teknesi Uzun Çarşıyı güçlü bir yağmur yağması halinde su basar.. Yahu el insaf! Hiç mi bu konuda işin uzmanları, temsilcileri bir araya gelip kafa yormazlar.. Yazık değil mi? Bu kardeşlerimize, vatandaşımıza.. Kınıyor ve müsebbipleri hakkında maddi ve manevi tazmin davalarının açılması gerektiğini düşünüyorum.
Belediyeler şehrin güvenilir, Ehil liyakatli üretim kabiliyeti olan, temsil kabiliyeti olan, dertli, duyarlı, hasbi, işin uzmanı, hesabı kitabı bilen, 7/24 halkının emrinde olan kimseler tarafından yönetilmesi ve hem maddi belediyecilik hem de gönül belediyecilik faaliyetlerinin yapılacağı önemli bir hizmet alanıdır.
HATAY HALKI BU HİZMET AKSAKLIKLARINI, BECERİKSİZLİKLERİ, İŞ BİLMEZLİĞİ HAK ETMİYOR..
“İş bilenin, kılıç kuşananın.” demiş atalarımız..
Tüm Hatay’ımıza ve sıkıntıya uğrayan halkımıza, kardeşlerimize çok geçmiş olsun!

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA