‘Bir uçak, helikopter hakkında en iyi kullanma kılavuzunu kim yazar?’ sorusuna; elbette o uçağı, helikopteri yapan ustası yazar diyeceksiniz.
Bir ressamın, uçak, helikopter hakkında yazdığı kullanma kılavuzuna göre uçağı, helikopteri kullanmaya kalkarsanız. Elbette o uçağı, o helikopteri düşürürsünüz.
Buradan ne çıkıyor?
Her sanat eseri hakkında en iyi kullanma kılavuzunu o eserin, sanatkârı yazar.
İnsanlar kimin sanat eseridir?
-Allah’ın!
-Öyleyse insanlar hakkında en iyi kullanma kılavuzunu kim yazar?
-Allah yazar.
-Yazmış mıdır?
-Yazmıştır…!
-Nedir o kılavuzun adı?
-Kuran’ı Kerim…
Öyleyse hayatını; sanatkârının -yani Allah’ın- insan hakkında yazdığı kullanma kılavuzu olan Kur’an-ı Kerim’e göre tanzim eden insanlar, elbette dünyada da ebedi hayatta da rahat, huzurlu, mutlu olacaklardır.
Sanatkârımızın kullanma kılavuzuna göre değil de nefis, şeytan ve çevremizin yazdığı kullanma kılavuzuna göre hayatımızı tanzim edersek, sonumuz elbette hüsran olacaktır.
Evimize aldığımız bir elektronik eşyanın tehlike arz etmemesi, bozulmaması, uzun ömürlü olması, garanti kapsamı dışına çıkmaması için hemen kullanma kılavuzunu çıkarır, bu kılavuzu dikkatlice okuruz.
Acaba vücudumuzun dünyevi ve ebedi sağlığı için sanatkârımızın yazdığı kullanma kılavuzumuz olan Kur’an-ı Kerim’i, mealini, tefsirini kaç defa okuduk?
Acaba kendi bedenimiz, evimize aldığımız elektronik eşyalardan daha mı değersiz de kendi bedenimizin kullanma kılavuzunu okumuyoruz…?
Bu kullanma kılavuzumuz aynı zamanda imtihan kitabımız, imtihan sorularımız bu kitaptan çıkıyor.
Ateizm-Deizm (Milli Manevi Değerleri Yok Etme Projesi) kitabımdan http://ateizmdeizmprojesi.com
Cumanın feyzi bereketi üzerinize olsun.
Selam ve saygılarımla…