Hatay Büyükşehir TV
Reklam
Ali Rıza Tütüncüoğlu

UKRAYNA KRİZİ VE BÖLGEMİZ…

UKRAYNA KRİZİ VE BÖLGEMİZ…
Bu haber 28 Ocak 2022 - 12:32 'de eklendi.

Türkiye-Ukrayna diplomatik ilişkileri 30. Yılına girerken, Ukrayna savaş korkusu ile yüz yüze kaldı.
Ukrayna’ya 2008 de NATO için red verilmesi, Rusya’nın bu ülkenin üzerine tehdit oluşturmasını kolaylaştırmış, ve bu da ciddi bir bölgesel tehdit haline gelmiştir. Rusya KIRIMI işgal ederek oldu bitti eşkıyalığını göstermiş ve sonrasında Ukrayna’daki ayrılıkçı hareketleri desteklemeye silah ve ekonomik yardım verme yolunu seçmiş. Türkiye ülkesinde 35 bin Ukrayna vatandaşının ikamet etmesi ve tarihi birliktelikten dolayı; krizin hep barış yolu ile çözümünü haklı olarak savunmuştur.
Tarihi ilişkilere bakıldığında kimsenin Türkiye’ye “ konu seni ilgilendirmez “ deme hakkı yoktur.
Ukrayna, Rus saldırganlığının, diğer bölgelere yayılmaması için KALKAN GÖREVİ yerine getirmektedir. 8 Yıldır süren süreç de Ukrayna sınırında hep ASKERİ VARLIK ortaya koymuştur. En kötü senaryo olan SAVAŞ tüm batı ve bölge ülkeleri için yıkım olmaya gebedir.
Türkiye’nin Ukrayna ile ortaya koyduğu BÖLGESEL DAYANIŞMA tüm Dünya için model olmalıdır.
Syn Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmaya çalıştığı DİPLOMATİK MİSYON çözümün tek kaynağı olarak güncelliğini korumaktadır. ABD ve AB Ülkelerinin krizi bahane ederek, bölgede konuşlanmaları; yarın daha büyük krizlere neden olacak gibi görünmektedir. Esasen dikkatli bakılacak olursa görülecektir ki; bölgesel sorunların başında gelen AZERBAYCAN-ERMENİSTAN sorunu dahi şimdileri BARIŞ RÜZGARLARINA doğru gitmektedir.
Hatırlamak gerekirse Ermenistan ANKARA ile normalleşme adımını atmış ve ÖZEL TEMSİLCİ atamıştı. Bu hamleye AZERBAYCAN yönetiminin sessiz kalması; Azerbaycan’ın barış yanlısı tavrını ortaya koymuş ve bölgesel krizlerin çözümüne; güzel bir örnek teşkil etmiştir.
Ukrayna krizi konusunda ABD ve İNGİLTERE savaşı başlatmak isteğindedir, FRANSA ve ALMANYA ise konunun Rusya ile müzakere çözümünü savunmakta.
Türkiye KIRIM’IN İLHAKINI kabul etmez tavrını sürdürmektedir.
Sonuçta Türkiye ikilem içerisinde RUSYA derse komşuluk ve ekonomik ilişkileri korusada; NATO üyesi olarak bu tavrının üyeliğinin tartışmaya açacağını bilmektedir.
ÇÖZÜM MÜ? En kötü barış mutlaka savaştan iyidir.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA