Hatay Büyükşehir TV
Reklam
Cengiz YILDIZ

2022-2023 YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ve GENÇLİĞİMİZ

2022-2023 YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ve GENÇLİĞİMİZ
Bu haber 14 Eylül 2022 - 5:59 'de eklendi.

Yeni Eğitim ve öğretim yılımız hayırlı olsun.

19 Milyon Küsur gencimiz ders başı yaptı. Geleceğimizi inşa edecek evlatlarımız, hakikaten çok büyük bir önem arz etmektedir.

Her yönden mücehhez, maddi ve manevi her tür ilimle donatılmış, teknojide zirve yapmış ve yapacak, Teknofest gençliğimiz, hayırlı nesillerimizin yetiştirilmesine vesile olacak süreç başladı..

Kendi ayakları üzerinde duran, özünden asla kopmadan, tarihini unutmayan, sövmeyen, ecdadını tahkir etmeyen, rahmet ve minnetle anan bir gençlik istiyoruz..

Bu gençlikte var çok şükür..

Denize döktüğümüz Yunan zalimlerinin ismini bile anmaktan çekinen siyasetçiler var aramızda.. Ne diyelim. Allah ıslah etsin.

Aziz milletimiz her şeyi olanca şeffaflığı ile görüyor ve gerektiği şekilde tepkisini veriyor..

Biz genç nüfusu oldukça yüksek olan ve bu konuda da zengin bir milletiz.

Bu zenginliği iyi değerlendirilerek geleceğimizi; sistemini oturtmuş, nitelikli, genç ve dinamik bir toplum yapısı ile, istikrarlı ve kaliteden ödün vermeyen bir eğitimle devam ettirmemiz şarttır.

Mevcut hükümet 2002 den bu yana her yıl en büyük bütçeyi Milli Eğitime ayırdı. Bunu bir bütçe uzmanı olarak takip eden ve takdir edenlerdenim.

Okul laboratuvarları üçe katlanmış, okul kitaplarının ücretsiz dağıtımı, okulların kaliteli ve fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve artırılması, spor salonlarının % 500 artması vb… maddi yatırımlar..

Ele alınması gereken diğer bir konu Mesleki Eğitim. Bu konuya da el atıldı.. Mesleki ve teknik anlamdaki okulların sayısı artırıldı.. Fakat henüz yeterli seviyede değil.. Bunların dikkatle takip edilip, ara elemanlara, nitelikli vasıflı çalışanlara kadrolara ihtiyacımız her zamankinden çok daha fazla olduğu bilinen bir gerçek..

Yani Mesleki ve teknik eğitimde Orta öğretimdeki evlatlarımızın üçte ikisini yani % 65’ini mutlaka alana yani mesleki eğitime kanalize etmemiz elzemdir.

Bir ülkenin hızlı ve kaliteli bir şekilde kalkınması tüm unsurların, aktörlerin bir araya getirilmesi ile olur.

Yani Üniversitesi, sanayisi, Milli Eğitimi, odaları, dernekleri, sivil inisiyatif vb.. bir araya gelip Söz konusu “TÜRKİYE” olunca her şey teferruattır denmesi kadar, insanın içini ısıtan olmaz diye düşünüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Milli şuuru aşılamak adına söylediği şu muhteşem sözlerle yazımı bitirmek istiyorum:

“Tüm çabalarımızın gayesi ülkemizi kalkındıracak dünyada söz sahibi olacak, donanımlı, okuyan, araştıran, katma değer üreten, başarılı, ahlaklı ve erdemli gençler yetiştirmektir. Zihni ve kalbi boş avare bir gençlik değil ilim, fikir ve erdem sahibi bir gençlik istiyoruz. Geleceğimizi kendi devletine kinle, nefretle, öfkeyle bakan değil tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz. Tarihinden gurur duyan, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yanan gençlere emanet etmek istiyoruz. Bunun adı TEKNOFEST kuşağıdır.  Hürmetle.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA